OP-1 Firmware 241

It’s also dated 29th August 2019

I think ita just a newer version of the update from august.

Let’s see what TE has to say tomorrow. They might just give us an update about this new OS as well.

241 is out

We have to hope that TE’s attention to detail is better when it comes to firmware development and testing than it is when it comes to their website content.

Latest OP-1 OS update #241:

  • Wrong date
  • Wrong release notes
  • Latter half of update instructions relates instead to OP-Z

!
CB

8 Likes

Anyone done the update , is there anything to get excited about ?

1 Like

I installed it. Nothing I can see jumps out at me as different.

Just a bug fix then

I was the one that dropped it on reddit. Not with TE

1 Like

oh yes sorry. you just poked around with the link right?

Yes. Just changed the 237 until I got a hit at 241

1 Like

now tell us more about #241

From TE: For information, this firmware is not including any update, only a minor fix for few unit that we are currently investigating at the moment.

1 Like
... same changelog as 235

source

so, @cloudburst 's post here OP-1 Firmware 241 looks more useful

Updated to this last night and now my OP-1 is bricked :frowning:

Screen won’t turn on despite it being close to fully charged (charged it before updating the firmware from 218 to 241). The speaker makes a brief popping sound, but other than that there are no signs of life from it.

It seems others have encountered this or similar issues before when updating firmware and I can’t find a fix. I’ve tried starting up on the bootloader but holding Shift + COM while starting up doesn’t seem to be making a difference.

Update: right after typing this out, I tried the Shift + COM method again and it worked. Rewrote 241 onto the OP-1 and it is now working as normal. Fingers crossed that this doesn’t happen again. Quite the scare!

op-1

Anyone having worse clicks since this update?

  1. Clicks when scrolling through synth and drum patches.
  2. Phantom clicks at the at the start and end of where a cut piece of tape was.

I got my op1 a few years ago just after the os that sorted the old click problem was released. This is the first issue I’ve had with clicks. A rite of passage on op1 I guess:)

As far as I recall the previous update (#235?) fixed those clicks on tape. Has it been re-introduced in #241?

Ye seems to be. With the last update (237?) it also started crashing for the first time on certain custom patches I had to remove and sometimes when sampling from radio. It’s worked great for a few years until this!