Well I'm Sad

Update for the Op-1 Comes out finally and for some reason my OP-1 COM button works fine, but opening the boot menu… Holding com and powering on . I hear the click but the screen just stays black :frowning:

Sad indeed: https://op-forums.com/t/op-1-will-not-load-boot-screen/13614/5

1 Like

Please share your progress with us!

2 Likes

directions from TE!
THIS FIX DID NOT WORK FOR ME
BUT THIS IS WHAT THEY CLAIM THE FIX IS, GIVE IT A SHOT I SUPPOSE?

how to fix the “no te-boot” issue:

  1. start OP-1
  2. connect usb
  3. enter disk mode: [shift] + [com], [T3]
  4. recommended: backup the files from OP-1 to your computer.
  5. drag and drop “te-boot-fix.op1” onto OP-1 removable drive
  6. eject OP-1
  7. restart OP-1
  8. allow update and then turn off OP-1
  9. hold [com] and start OP-1
  10. update with latest official firmware as usual
  11. enjoy.

hope this works for you. thank you for your patience.

kindly,
teenage engineering support

Attachment(s)
te-boot-fix.op1

4 Likes

Hello there!

If somebody is still having this issue. I was so sad about it as well. Also tried this te-boot-fix.op1 - no effect!
BUT JUST RANDOMLY found a solution:

“te-boot-fix.op1” - I RENAMED it to just “teboot.op1” (without “-”). Actually i even copy it multiply times with “boot.op1” and “teboot.op1” - and it worked. So you can play with the name and possible it will work.

Afterwards everything like in the instruction above =) Hope that helps.

Thanks! I’ve had this issue for multiple years and this still did not fix teboot.

Curious what steps you took after placing the teboot.op1 file. I try eject, and then turning off the OP-1, removing the USB cable and starting the OP-1. This just boots the OP1 to the standard UI without doing an update.

appreciate any additional details!